livingstoriesmaartje

Ontdek de aardse schilderijen van Mos creative lab

Soms ben je even van je stuk wanneer je ogen voor het eerst met iets bijzonders kruisen. Dat overkwam me onlangs toen ik de werken van kunstenares en fotografe Kiki Wullink voor het eerst zag. Haar creaties sluiten perfect aan bij mijn stijl en de missie van Living Stories. Kiki onderscheidt zich met unieke, stijlvolle producten met prachtige vormen en warme aardetinten. Gemaakt met liefde en aandacht. Haar aardse schilderijen zijn prachtige creaties die een groter podium verdienen. En dat podium wil ik deze talentvolle kunstenares graag bieden via ‘Living Stories’! 

MOS creative lab, passie en gevoel, dichtbij de natuur

Kiki is sinds 2018 het creatieve brein achter MOS creative lab. Voor het ontstaan van haar passie en om te begrijpen waar ze een groot deel van haar inspiratie vandaan haalt, moeten we echter wat verder terug in de tijd. Het gebruik van de natuurlijke tinten vindt zijn oorsprong namelijk in de Achterhoek. Want daar groeide Kiki, omgeven door weilanden op, in een klein en rustig dorpje. In deze landelijke en rustieke leefomgeving merkte ze al gauw dat schilderen een therapeutische werking voor haar had. Ze zocht een weg om dichter bij haarzelf en haar emoties te komen. Schilderen hielp haar deze gevoelens te uiten. Met het oppakken van de kwast bleek een passie geboren die haar niet meer los zou laten. En dat is maar goed ook, want Kiki’s kunstwerken gaan nog heel veel mensen en interieurs verrijken.

Mijn reis naar Kiki

Op een maandagmorgen reisde ik af naar Laren, Gelderland. Wat een prachtige natuur! Eenmaal aangekomen bij het atelier, een waanzinnig grote boerderij, staat Kiki me al op te wachten. Er is meteen een klik. Er volgt een rondleiding door haar atelier, haar huis en haar prachtige tuin. De boerderij waar Kiki samen met haar vriend woont heeft een warme en  karakteristieke uitstraling. Je ziet en voelt hier waar Kiki haar inspiratie vandaan haalt. Muren zijn gehakt, versleten, en achter het plamuurwerk vormen schimmels en stenen prachtige aardse vormen en kleuren. Alsof je een schilderij van Kiki instapt.

 

 Na een kopje koffie en een nadere kennismaking zijn we gaan “collectioneren”. Ik móest immers zelf in het bezit komen van een aantal van haar schilderijen! We zijn best een tijdje bezig geweest om de juiste materialen bij elkaar te brengen; compositie, de juiste lijst, het kleurgebruik… Ik wilde natuurlijk naar huis gaan met schilderijen die echt bij míj passen en waar ik me goed bij voel. En Kiki natuurlijk ook! En daar zijn we in geslaagd!

Kunst met een persoonlijk verhaal

Voor Kiki is de kunst die ze maakt een manier om zich open te stellen, zo vertelt ze: “Kunst helpt me mezelf naar het hier en nu te brengen. Het geeft me inzichten en richting. Het helpt me ook om verschillende perspectieven helder voor ogen te krijgen. Abstract werken doe je op gevoel. Je stelt jezelf open voor datgene wat verder gaat dan wat zichtbaar is aan het oppervlak. Werken met vormen en kleuren roept gevoelens op. Door inzicht te krijgen in mijn persoonlijke groeiproces en dat te combineren met de kracht van het creatieve proces, kon ik me openstellen. Ik besefte dat ik datzelfde graag wil en kan overbrengen op anderen.”

“Rond staat voor de kern, het centrum. Het geheel, positiviteit, gemeenschap en liefde.”

“Een kunstwerk van Kiki brengt gewoon een glimlach op je gezicht.”

Rond schilderij | Mos creative lab

Het mag duidelijk zijn dat Kiki zichzelf volledig heeft gevonden in de kunst. Dat spreekt ook uit de vorm die ze gebruikt. Dat haar werken rond zijn is niet zomaar: “Rond is de vorm die het beste bij de mens past en is eigenlijk de vorm van de natuur.” zegt Kiki. “Organisch en met vele betekenissen”. Het centrum van ons bestaan en alles wat daarmee samenhangt. Grappig, want dit brengt míj terug bij het logo van Living Stories. De puntjes op de i zijn weggelaten en als een ronde stip in het midden gezet om Living met Stories te verbinden. Het verbinden van onze klant met de makers en verhalen achter de door ons aangeboden producten.

MOS creative lab: kunst gemaakt van duurzame materialen

Zowel in de creaties op het doek, als in het doek zelf zien we Kiki’s liefde voor de natuur terug. Ze maakt namelijk gebruik van een bijzonder materiaal: Ecor. Een type karton dat aanvoelt als hout. Daarmee draagt ze haar steentje bij aan een beter milieu, want Ecor wordt gemaakt van onder andere kantoor- en landbouwafval. Het krijgt op deze manier een tweede leven als basis voor haar schilderwerken. 

Fairf

Ook voor de omlijsting van de schilderijen wordt aan het welzijn van onze planeet gedacht. Ze gebruikt enkel hout dat als restafval achterblijft na een klus op maat. Bovendien gebruikt ze milieuvriendelijke verf. Ze kwam na een zoektocht uit bij een producent waarmee ze het duurzame gedachtegoed bleek te delen. Een duurzame verfproducent met een bijzonder verhaal. Kiki is nog steeds enthousiast: “Door mijn liefde voor de natuur zocht ik naar verf met een eerlijk verhaal. Zo kwam ik bij Fairf uit. Ze produceren natuurlijke verf met energie die gewonnen wordt door zonnepanelen. Dat doen ze op zelfvoorzienende wijze. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst van elke pot Fairf richting creatieve ondernemers uit ontwikkelingslanden. Ze bezorgen bestellingen ook nog eens per fietskoerier. Veel groener wordt het niet.”  

Bijzondere schilderijen, passend in ieder interieur

Hoewel MOS creative lab nog een jong bedrijf is, merkte ik dat het werk van Kiki flink wat liefhebbers aanspreekt. Mensen willen het aan de muur. Wat mij betreft logisch, want het zijn unieke en prachtige werken die vanwege het gebruik van de aardse materialen in elke huiskamer passen. Of het nu een modern, klassiek of vintage interieur betreft. Ze doen de ruimte leven, brengen positiviteit en trekken de aandacht. 

“Of het nu een modern, klassiek of vintage interieur betreft. Ze doen de ruimte leven, brengen positiviteit en trekken de aandacht. “

Een van Kiki's werken aanschaffen?

De creaties van Kiki zijn te koop via haar website MOS creative lab. Je kunt er ook een afspraak maken om eens een kijkje te nemen in het atelier van deze bijzonder talentvolle kunstenares. Ik raad het iedereen aan! Wil je de kunstwerken zien die ik zelf van Kiki heb gekocht? Laat het mij weten! Je mag ze (op afspraak) komen bewonderen.

MOS creative lab en Living Stories: een perfecte match!

Mooie vormen, warme tinten, natuurlijke materialen, en met liefde en aandacht gemaakt door ontwerpers en getalenteerde vakmensen; dat is waar Living Stories voor staat. Een perfecte match dus met MOS creative lab! Eén ding weten we zeker, deze beauties geven absoluut een persoonlijke touch aan jouw interieur!