livingstoriesmaartje

Ambachtelijk Nederlands icoon

Wij zijn fan van de Bolt Lamp omdat deze zich als een kameleon blendt in ieder interieur. Het prachtige ontwerp van de Nederlandse ontwerper Anton de Groof is veel: modern, industrieel, stijlvol, maar toch ook strak en minimalistisch. Een tijdloos ontwerp, gemaakt van aluminium en staal, passend in ieder huis.

De ideale leeslamp

Het bijzondere is dat deze lampenserie modern oogt maar op een ambachtelijke manier gemaakt is. Ontwerper Anton de Groof vindt het namelijk een uitdaging om met behulp van traditionele mechanica en ambachtelijk gereedschap topdesign te creëren. Stap voor stap ontwierp hij een stoere, functionele en industrieel ogende lamp waarbij een klassiek scharniermechanisme de basis vormt. Daarmee kun je de lamp zelf precies zo stellen als je hem wenst en bereik je altijd de ideale schijnrichting. En doordat het kapje van de lamp aan de onder- en bovenkant open is kan het licht zich mooi verspreiden. Een ideale leeslamp dus! 

“Als een kameleon blendt de Bolt lamp zich in ieder interieur.”

Bijzonde sleutelelement

Het sleutel element is een opvallend element in het ontwerp. De vleugelmoer drie keer op de lamp was een beetje druk, dus werd deze uit elkaar gehaald. Hierdoor ontstond de vleugel en de moer, de vleugel is eigenlijk de sleutel (het gereedschap) van de lamp geworden. Het maakt de lamp “eigen” en herkenbaar.

Anton de Groof over zijn ontwerpen

In 2013 startte Anton de Groof zijn eigen designlabel Tonone. Anton: “Ik denk dat ik iets kan toevoegen aan alles wat al ontworpen en gemaakt wordt.” Hij omschrijft de productlijn als no-nonsens met een duidelijk eigen vormtaal. Anton: “Het moet wel duidelijk zijn dat het een lamp is. Ik wil niet dat mensen denken: uhmm…is het een lamp?! Dat wil ik met mijn ontwerpen dus totaal niet, maar je herkent mijn handschrift door de industriële mechanisme en de tijdloosheid in mijn ontwerpen en producten.”

“Je herkent mijn handschrift door de industriële mechanische en tijdloosheid in mijn ontwerpen."

Wij zijn blij dat we de stijlvolle Bolt serie in onze shop kunnen aanbieden. Het is een mooie toevoeging aan onze collectie. De vloerlamp Tonone Bolt single arm is onze persoonlijke favoriet omdat het zo’n fijne lamp is om bij te lezen en tegelijk dat lastige hoekje bij de bank mee op te vullen. 

 

Meer verhalen