Living Stories

Moderne unieke kunstwerken

Voor het toevoegen van nieuwe producten aan onze webshop gaan wij nooit over één nacht ijs. Wij willen onze klanten graag iets bijzonders aan kunnen bieden, en zijn dan ook erg trots op onze nieuwe aanwinst. Dit zijn moderne kunstwerken met behulp van de linocut-methode. Deze kunstwerken zijn zeer uniek en vervaardigd door de Deense Monika Petersen. In 2016 werd zij met haar Art Prints genomineerd voor de Danish Design Award.

Monika Petersen

“De kunstwerken van Monica hebben sierlijke en verfijnde vormen”

Ambachtelijk proces
In een prachtige studio in Kopenhagen drukt Monika zelf haar prints. Door strakke en grote ontwerpen met geweldige fijne details is haar werk heel herkenbaar. Ze houdt enorm van de vormen van bloemen, bladeren en fruit. Dit zie je dan ook heel duidelijk terug in haar werk. De linoprints worden uit een linoleumvel gesneden. Dit wordt gedaan met een scherp mes, beitel of guts en vergt veel vakmanschap. De verhoogde delen die hierdoor ontstaan, worden met behulp van een roller ingesmeerd met inkt. Vervolgens kan het op papier afgedrukt worden.

lino print maken 1
lino print maken 2

“Lino is een ouderwetse methode om kunst te maken en vraagt door het handwerk veel geduld”

De productie en de stijl passen helemaal in het Living Stories plaatje. Lino is een ouderwetse methode om kunst te maken en vraagt door het handwerk veel tijd en geduld van Monika. Dit ambachtelijke proces sluit fantastisch aan bij onze filosofie. In onze webshop vind je namelijk tal van andere ambachtelijke producten. De kunstwerken van Monika zijn zeer gedetailleerd en hebben sierlijke en verfijnde vormen. Dit maakt het product stijlvol en dus ook weer zo passend bij Living Stories.

Beperkte oplage linoprints
Voor mensen die graag iets bijzonders aan de muur willen, zijn de linoprints helemaal het einde. De kunstwerken zijn uniek door het productieproces, maar ook doordat Monika met een beperkte oplage werkt. Deze gelimiteerde edities worden in 200 exemplaren gedrukt en zijn allemaal door haar persoonlijk ondertekend en genummerd. In de meeste gevallen wordt goud op wit gedrukt, maar ook ander gekleurd papier wordt gebruikt. Het papier komt uit Italië en is kwaliteitskunstpapier met structuur. De linoprints zijn dus gegarandeerd van hoogstaande kwaliteit.

Persoonlijk advies
Uit de collectie van Monika hebben wij acht kunstwerken geselecteerd. Deze passen allemaal heel goed in een tijdloos interieur. Bij de keuze is onze voorkeur uitgegaan naar onder andere de zwart-wit prints en de gouden poppies. Veel mensen vinden het lastig om een goede print te kiezen. Met onze ervaring adviseren wij klanten graag welk kunstwerk het beste past in hun interieur. Hierbij letten wij vooral op de kleur van de muur waar de klant het kunstwerk wenst.

Meer verhalen

Marisa Klaster workshop

Een ouderwets stukje ambacht in hartje Rotterdam

Een ouderwets stukje ambacht in hartje Rotterdam Ingeklemd tussen de Blaak en de Witte de Withstraat ligt in hartje Rotterdam Het Houtlokaal. Hier op deze plek is Marisa Klaster dagelijks in de weer in haar eigen werkplaats. Al is die term wellicht wat oneerbiedig voor deze ruimte, waar Marisa ziel

Lees verder »
arnhems keramiek

Stijlvolle collectie recycle servies

Ons bezoek aan het atelier van Esther van Groeningen heeft ons een bijzondere collectie recycle servies opgeleverd. Esther maakt in haar atelier prachtig servies van restklei. Het ontwerp is strak en eenvoudig en past precies in onze stijl.

Lees verder »