Kussen Afrikaans modderdoek streep 30x50cm

39.95

Materiaal: katoen

Afmeting: 30x50cm

Kleur: zwart/ecru

Inclusief binnenkussen

Wasinstructies: Het kussen is niet geschikt om te wassen en ook niet om te weken. Je kan dit kussens het beste via de stomerij wassen wanneer dit nodig is.

Prachtig kussen van Afrikaans modderdoek. Dit kussen is handgemaakt in Nederland door Shannon van Pheasant Gold. Modderdoek wordt gezien als een bijzondere en unieke stof. Het maakproces van dit modderdoek kussen is vrij ingewikkeld. Evenals het printen van de kussens. Iedere print staat ergens symbool voor.

 

Modderdoek wordt geverfd met behulp van lokaal geoogste modder, bladeren, boomschors en theebladeren. Hierdoor ontstaan prachtige neutrale aardse kleuren. Vervolgens worden de stroken doek met de hand geessembleerd. Ze worden verzacht en geverfd in kleine vaten van biologische botanische kleurstoffen en beschilderd met gefermenteerde modder. Vanwege het feit dat dit modderdoek kussen een handgemaakte stof is, zullen er lichte variaties in kleur en textuur zijn. Het is niet aan te raden om modderdoek te wassen.

 

Pheasant Gold Home Collection gaat over het inspireren van handgemaakte producten en het ondersteunen van de makers hiervan. Zij geloven dat je een prettige ruimte creëert door producten met een verhaal te combineren met nieuw. Ze gaan voor vintage stoffen of handgemaakt en geloven niet in massaproductie. Modderdoek kussen zijn daardoor het perfecte item voor hun manier van denken. Bekijk ook onze ikat kussens in onze collectie met een bijzonder verhaal.