Living Stories

Stijlvolle collectie recycle servies van Arnhem’s keramiek

Ons bezoek aan het atelier van Esther van Groeningen heeft ons een mooie collectie recycle servies opgeleverd. Esther maakt in haar Arnhems Keramiek Atelier prachtig servies van restklei. Het ontwerp is strak en eenvoudig en past precies in onze stijl.

Door met restklei uit de prullenbak te experimenteren kwam Esther tot een geweldige ontdekking

Uniek productieproces met restklei

Esther studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten en ontdekte daar dat ze graag met keramiek verder wilde. Ze roemt het materiaal en het viel haar destijds dan ook zwaar dat er zoveel klei werd weggegooid. Deze klei was bijvoorbeeld per ongeluk gemixt met een ander soort of de klei was opgedroogd. Door het weer uit de prullenbak te vissen en ermee te experimenteren kwam ze tot een geweldige ontdekking. In plaats van dat het zou scheuren of barsten, bleef de klei die ze had samengevoegd intact. Tijdens het bakken trekt het af en toe een beetje krom, maar meer dan dat gebeurde er niet. Dit was het begin van een uniek productieproces. Inmiddels maakt Esther al 8 jaar recycle servies.

Door het stijlvolle en tijdloze karakter past het servies perfect in onze collectie" 

Eettafel sfeer

Charme van restklei

In haar atelier hebben wij onze ogen uitgekeken. Mokken, espressokopjes, schaaltjes en bordjes; het is er allemaal en ook nog eens van verschillende kleisoorten. Door het stijlvolle en tijdloze karakter past het servies perfect in onze stijl. Alle producten hebben heel mooie kleuren en staan dan ook prachtig bij de 100% linnen tafelkleden in onze shop. Je kunt ze nooit exact matchen omdat resten klei altijd weer een andere kleur en samenstelling hebben. Dat unieke is wat wij juist zo leuk vinden. Een kopje waarvan de kleur een beetje afwijkt van die van het schoteltje, mokken met een iets andere structuur, dát is de charme van recycle servies.

Bij de keramiekclub van het Arnhems keramiek atelier kun je een workshop volgen van een paar uur of een cursus van meerdere lessen. Hoe leuk is dat! Voor interesse, ga naar de website van Arnhems Keramiek atelier. 

meer verhalen