Living Stories

Monika Petersen & haar unieke moderne linocut kunstwerken

Voor het toevoegen van nieuwe producten aan onze webshop gaan wij nooit over één nacht ijs. Wij willen onze klanten graag iets bijzonders aan kunnen bieden, en zijn dan ook erg trots op onze nieuwe aanwinst. Dit zijn moderne kunstwerken met behulp van de linocut-methode. Deze kunstwerken zijn zeer uniek en vervaardigd door de Deense Monika Petersen. In 2016 werd zij met haar Art Prints genomineerd voor de Danish Design Award.

Monika Petersen

"De kunstwerken van Monica hebben sierlijke en verfijnde vormen"

lino print maken 1
lino print maken 2

"Lino is een ouderwetse methode om kunst te maken en vraagt door het handwerk veel geduld"

De productie en de stijl passen helemaal in het Living Stories plaatje. Lino is een ouderwetse methode om kunst te maken en vraagt door het handwerk veel tijd en geduld van Monika Petersen. Dit ambachtelijke proces sluit fantastisch aan bij onze filosofie. In onze webshop vind je namelijk tal van andere ambachtelijke producten. De kunstwerken van Monika zijn zeer gedetailleerd en hebben sierlijke en verfijnde vormen. Dit maakt het product stijlvol en dus ook weer zo passend bij Living Stories.

Voor mensen die graag iets bijzonders aan de muur willen, zijn de linoprints helemaal het einde. De kunstwerken zijn uniek door het productieproces, maar ook doordat Monika Petersen met een beperkte oplage werkt. Deze gelimiteerde edities worden in 200 exemplaren gedrukt en zijn allemaal door haar persoonlijk ondertekend en genummerd. In de meeste gevallen wordt goud op wit gedrukt, maar ook ander gekleurd papier wordt gebruikt. Het papier komt uit Italië en is kwaliteitskunstpapier met structuur. De linoprints zijn dus gegarandeerd van hoogstaande kwaliteit.

Uit de collectie van Monika Petersen hebben wij acht kunstwerken geselecteerd. Deze passen allemaal heel goed in een tijdloos interieur. Bij de keuze is onze voorkeur uitgegaan naar onder andere de zwart-wit prints en de gouden poppies. Veel mensen vinden het lastig om een goede print te kiezen. Met onze ervaring adviseren wij klanten graag welk kunstwerk het beste past in hun interieur. Hierbij letten wij vooral op de kleur van de muur waar de klant het kunstwerk wenst.

Meer verhalen

moderne woonkamer

Met unieke producten je huis inrichten

Met unieke producten je huis inrichten Een moderne woonkamer is strak, neutraal, voorzien van meubels met een luxe uitstraling, en wordt door middel van unieke woonaccessoires gezellig en sfeervol. Facebook Instagram Pinterest Deze binnenkijker van Maartje van Zuijlen-de Wilt laat goed zien hoe je met unieke producten een stijlvol interieur

Lees verder »
Hoe stijl je een open vakkenkast?

Hoe stijl je een open vakkenkast?

hoe stijl je een open vakkenkast? Een open kast staat prachtig, maar hoe richt je hem stijlvol in? Met te veel spullen oogt de kast al snel rommelig en als je hem te leeg laat, lijkt het niet af. Gelukkig bestaan er genoeg trucjes om een mooie balans in een

Lees verder »