Living Stories

Accessoires van reststoffen

Wij zijn trots op de kussens van Koda Amsterdam. Een prachtige collectie die helemaal past in de lijn van Living Stories. Het merk werd in 2013 gelanceerd en maakt unieke accessoires van reststoffen die anders weggegooid zouden worden. Deze accessoires worden ontworpen door Nederlandse ontwerpers en in eigen land in diverse ateliers gemaakt. Het idee is niet zomaar uit de lucht komen vallen; een ontmoeting op de Dutch Design Week in Eindhoven heeft het hele proces in gang gezet.

“Unieke accessoires ontworpen door Nederlandse ontwerpers”

 

Samenwerking Koda Amsterdam en De Ploeg
Het was die plek waar Diana van Dongen, oprichter van Koda Amsterdam, in 2012 in contact kwam met het Nederlandse meubel- en gordijnstoffenmerk De Ploeg. Dit merk toonde een collectie gemaakt van hun knipverlies. Denk hierbij aan de stukken stof die tijdens het knippen van orders overblijven. Dat zijn bijvoorbeeld de laatste stukjes stof aan het einde van een rol of stukjes met een klein weeffoutje. Met haar idee om zelf een bedrijf te starten, schreef ze een plan voor een samenwerking tussen Koda Amsterdam en De Ploeg. De ingrediënten duurzaamheid, textiel en Nederlands ontwerp speelden daarin een grote rol.

Diana van Koda
Koda kussen donker blauw in hand

Nederlandse ontwerpers
In het atelier wat Diana inmiddels heeft, is het een kleurrijk geheel. Er liggen stapels meubel- en gordijnstoffen, allemaal netjes gesorteerd op kleur en soort. De meubelstoffen zijn goed te gebruiken voor tassen, kussens en etuis. De gordijnstoffen worden gebruikt als voering. Diverse Nederlandse ontwerpers zoals Chris van Veghel, Nikki Giling en Roos Soetekouw zijn verantwoordelijk voor de verschillende ontwerpen. Els Roseboom heeft de prachtige kussens van Living Stories ontworpen.

“Elk kussen heeft een label met daarin de naam van de ontwerper en het atelier waar het gemaakt is”

Uniek exemplaar in shop Living Stories
Het productieproces mag bijzonder genoemd worden omdat de meeste producten van Koda Amsterdam gemaakt worden bij Pantar. Dit is een Amsterdams werk- en leerbedrijf waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uniek aan de producten zijn de grote verschillen. Elke dag blijven er andere materialen over. Tevens heeft elk kussen een label met een uniek nummer, de naam van de ontwerper, de herkomst van de stof en het atelier dat het gemaakt heeft. Wie een Koda Amsterdam kussen in onze shop besteld, is dus verzekerd van een uniek exemplaar.

Meer verhalen

creating memories

Bij Living Stories creëren we interieurs met bezieling die door aandacht, meer liefde en geluk brengen in je huis en in je leven. creating memories Een vakkenkast is zowel functioneel als esthetisch mooi. Een lange kale wand wordt snel een bijzondere wand in je interieur wanneer je hier een vakkenkast

Lees verder »