Hella Duijs

unieke items speciaal geselecteerd voor jou 🖤

HELLA DUIJS BIJ LIVING STORIES

Living Stories is altijd op zoek naar woonaccessoires met bijzondere verhalen. Verhalen die verteld moeten worden omdat ze de moeite waard zijn. Verhalen die de ziel achter een product laten zien. Niet alleen de verhalen achter onze producten zijn belangrijk, we zijn ook op zoek naar eigentijdse en stijlvolle accessoires. Ook kwaliteit vinden wij erg belangrijk, iedereen wilt ten slotte een goed en degelijk product. Hella is zo’n vrouw/maker die voldoet aan al onze verwachtingen en daarom verkopen wij bij Living Stories vazen van Hella Duijs.

 

WIE IS HELLA DUIJS

Hella Duijs is een creatieve duizendpoot met een zwak voor zoetigheid en bloemen. Altijd opgewekt en, zoals ze zelf zegt, ‘een tikkeltje gek’. Tijdens deze opleiding docent beeldende kunst en vormgeving, maakte ze kennis met keramiek en het was liefde op het eerste gezicht. Vloeibare klei die zich in de oven transformeert tot hard porselein. Een materiaal met eindeloze mogelijkheden qua vorm en afwerking. Een ouderwets ambacht waarbij ieder object werkelijk uniek is omdat het met de handen gemaakt en afgewerkt wordt.

Hella’s afstudeerproject bestond uit een serie porseleinen taartstolpen en al snel volgden de familie vaasjes. Alsof het zo moest zijn, werd in Nijmegen (Hella’s thuishaven) rond dezelfde tijd de voormalige Honigfabriek getransformeerd tot creatieve hotspot. Hella besloot zich in deze smeltkroes van jonge ondernemers te vestigen en voor ze het wist was het merk Hella een feit. 

 

 

UNIEKE VAZEN
Door de tijdloze en heldere uitstraling waarin de combinatie mat en glans terugkomt, passen de vazen van Hella in elk interieur. Maar doorsnee zijn ze absoluut niet. Mede door het liefdevolle ontwerp is iedere vaas een uniek object. Wij hebben ons verbaasd over de enorme creativiteit van Hella. In het atelier doet ze echt werkelijk alles zelf. Ze maakt haar eigen porselein, mengt zelf haar kleuren, schenkt, schaaft, poetst en bakt elk vaasje af. Na dit proces worden de vaasjes gebakken, gestempeld en geglazuurd. Dit alles met elkaar is al gauw een dag of vijf werk. Wij ontdekten dat Hella’s liefde oprecht is. Ieder vaasje wordt met de hand gecontroleerd op imperfecties, waarbij ook de‘kneusjes’ nog een kans krijgen en te koop zijn.