Living Stories

Liefde voor vaasjes

Op een zeer creatieve plek in de voormalige Honigfabriek te Nijmegen hebben wij kennisgemaakt met Hella Duijs. Een vrolijke creatieveling die vazen met een vrouwelijke en elegante uitstraling ontwerpt én produceert. In haar atelier hangt een wand vol met kleurstaaltjes. Zie daar maar eens een juiste keuze uit te maken. Vol liefde vertelde Hella ons het productieproces van de vaasjes. Wij voelden meteen dat haar producten een plekje in onze shop verdienen.

“In het atelier hangt een wand vol met kleurstaaltjes. Zie daar maar eens de juiste keuze te maken”

Ambacht met persoonlijk karakter
Hella kwam tijdens haar opleiding docent beeldende kunst en vormgeving in contact met keramiek. Ze was meteen verkocht … vloeibare klei die zich in de oven transformeert tot hard porselein. Ze ontdekte eindeloze mogelijkheden qua vorm en afwerking. Het was dan ook een logische stap dat na het afronden van haar opleiding het eerste vaasje werd ontworpen. Ze nam ons mee terug in de tijd en deelde haar prachtige verhalen. Vazen die vernoemd zijn naar haar moeder, haar hartsvriendin, haar schoonzus en haar mallenmaker. Stuk voor stuk vrouwen die belangrijk zijn in haar leven. Wij proefden in haar atelier het persoonlijke karakter van deze ouderwetse ambacht. Elk object is uniek doordat het met de hand gemaakt en afgewerkt wordt.

“Door de tijdloze en heldere uitstraling passen de vazen van Hella in ieder interieur”

Iedere vaas uniek
Door de tijdloze en heldere uitstraling waarin de combinatie mat en glans terugkomt, passen de vazen van Hella in elk interieur. Maar doorsnee zijn ze absoluut niet. Mede door het liefdevolle ontwerp is iedere vaas een uniek object. Wij hebben ons verbaasd over de enorme creativiteit van Hella. In het atelier doet ze echt werkelijk alles zelf. Ze maakt haar eigen porselein, mengt zelf haar kleuren, schenkt, schaaft, poetst en bakt elk vaasje af. Na dit proces worden de vaasjes gebakken, gestempeld en geglazuurd. Dit alles met elkaar is al gauw een dag of vijf werk. Wij ontdekten dat Hella’s liefde oprecht is. Ieder vaasje wordt met de hand gecontroleerd op imperfecties, waarbij ook de‘kneusjes’ nog een kans krijgen en te koop zijn.

Vaasjeshemel
Op Instagram wordt Hella’s atelier de vaasjeshemel genoemd. Wij snappen nu maar al te goed waar dat vandaan komt. Haar hele atelier staat vol met gekleurde vaasjes. Het is dan ook extra bijzonder dat ze speciaal voor Living Stories twee grote vazen in het nieuwe groen en blauw heeft gemaakt. Het zijn de ‘Suzan’ en ‘Cilia’, en alleen verkrijgbaar in onze shop.

MEER VERHALEN

Marisa Klaster workshop

Een ouderwets stukje ambacht in hartje Rotterdam

Een ouderwets stukje ambacht in hartje Rotterdam Ingeklemd tussen de Blaak en de Witte de Withstraat ligt in hartje Rotterdam Het Houtlokaal. Hier op deze plek is Marisa Klaster dagelijks in de weer in haar eigen werkplaats. Al is die term wellicht wat oneerbiedig voor deze ruimte, waar Marisa ziel

Lees verder »
Linoprints Monika Petersen 50x70cm

unieke moderne linocut kunstwerken

Voor het toevoegen van nieuwe producten aan onze webshop gaan wij nooit over één nacht ijs. Wij willen graag iets bijzonders aan kunnen bieden, en zijn dan ook erg trots op onze nieuwe kunstwerken met behulp van de linocut-methode.

Lees verder »