Living Stories

Liefde voor vaasjes

Op een zeer creatieve plek in de voormalige Honigfabriek te Nijmegen hebben wij kennisgemaakt met Hella Duijs. Een vrolijke creatieveling die vazen met een vrouwelijke en elegante uitstraling ontwerpt én produceert. In haar atelier hangt een wand vol met kleurstaaltjes. Zie daar maar eens een juiste keuze uit te maken. Vol liefde vertelde Hella ons het productieproces van de vaasjes. Wij voelden meteen dat haar producten een plekje in onze shop verdienen.

“In het atelier hangt een wand vol met kleurstaaltjes. Zie daar maar eens de juiste keuze te maken”

Ambacht met persoonlijk karakter
Hella kwam tijdens haar opleiding docent beeldende kunst en vormgeving in contact met keramiek. Ze was meteen verkocht … vloeibare klei die zich in de oven transformeert tot hard porselein. Ze ontdekte eindeloze mogelijkheden qua vorm en afwerking. Het was dan ook een logische stap dat na het afronden van haar opleiding het eerste vaasje werd ontworpen. Ze nam ons mee terug in de tijd en deelde haar prachtige verhalen. Vazen die vernoemd zijn naar haar moeder, haar hartsvriendin, haar schoonzus en haar mallenmaker. Stuk voor stuk vrouwen die belangrijk zijn in haar leven. Wij proefden in haar atelier het persoonlijke karakter van deze ouderwetse ambacht. Elk object is uniek doordat het met de hand gemaakt en afgewerkt wordt.

“Door de tijdloze en heldere uitstraling passen de vazen van Hella in ieder interieur”

Iedere vaas uniek
Door de tijdloze en heldere uitstraling waarin de combinatie mat en glans terugkomt, passen de vazen van Hella in elk interieur. Maar doorsnee zijn ze absoluut niet. Mede door het liefdevolle ontwerp is iedere vaas een uniek object. Wij hebben ons verbaasd over de enorme creativiteit van Hella. In het atelier doet ze echt werkelijk alles zelf. Ze maakt haar eigen porselein, mengt zelf haar kleuren, schenkt, schaaft, poetst en bakt elk vaasje af. Na dit proces worden de vaasjes gebakken, gestempeld en geglazuurd. Dit alles met elkaar is al gauw een dag of vijf werk. Wij ontdekten dat Hella’s liefde oprecht is. Ieder vaasje wordt met de hand gecontroleerd op imperfecties, waarbij ook de‘kneusjes’ nog een kans krijgen en te koop zijn.

Vaasjeshemel
Op Instagram wordt Hella’s atelier de vaasjeshemel genoemd. Wij snappen nu maar al te goed waar dat vandaan komt. Haar hele atelier staat vol met gekleurde vaasjes. Het is dan ook extra bijzonder dat ze speciaal voor Living Stories twee grote vazen in het nieuwe groen en blauw heeft gemaakt. Het zijn de ‘Suzan’ en ‘Cilia’, en alleen verkrijgbaar in onze shop.

MEER VERHALEN

Kandelaar the flame

eyecatcher in huis

Het toevoegen van een grote eyecatcher kan wonderen verrichten. Een pronkstuk in je interieur die de volle aandacht pakt en goed opvalt, maakt je inrichting helemaal af! Met deze prachtige walk of flame kandelaar van Frederik Roije haal je een waar design stuk in huis. De ambachtelijke kaarsen van Living Stories passen hier perfect bij.

Lees verder »